Stormöte 2021

Stormöte 17-18 april 2021

Helgen den 17-18 april 2021 bjuder vi in aktiva från alla landets tjej-, trans- och ungdomsjourer till ett Stormöte! Det blir två dagar fulla av föreläsningar och jourmingel, där aktiva från ALLA tjej-, trans- och  ungdomsjourer är välkomna!


Din jour behöver INTE vara medlem i Förenade jourer för att du ska få delta!


Anmälan till Stormötet är stängd.

09.00-09.30

Inloggning och intro

En halvtimme för att logga in, kolla tekniken, frukosthäng för den som vill.

Kort introduktion av dagen klockan 09.25!09.30-10.30

Att hålla skolworkshops, med Stjärnjouren

Stjärnjouren berättar om sitt utåtriktade arbete och ger tips och tricks till andra jourare som vill hålla workshops i skolor och andra verksamheter.10.40-12.40

Hållbart ledarskap, med Mikaela Wikström

Hur ser vi till att jourengagemanget blir hållbart för alla engagerade? Hur skapar ni på er jour tillsammans en organisation som tar hand om både volontärer, styrelse och anställda på bästa sätt?


Mikaela Wikström har stor erfarenhet av att arbeta med idella organisationer och barn och unga, bland annat genom Rädda barnen, Röda korset och KFUM. 13.30-14.30

Att leda samtalsgrupper, med Föreningen Tillsammans

Föreningen Tillsammans berättar om sina erfarenheter av att hålla i stödverksamhet i form av samtalsgrupper, och ger tips och råd till jourare som vill arbeta med samtalsgrupper på sin egen jour.14.40-16.50

Samverkansworkshop - en enad jourrörelse, med Malin Helldorff

Nedstängningen av tjejjouren.se har lett till att många jourer sett ett sjunkande antal stödsökande, vilket tyder på att många unga i behov av stöd inte hittar rätt. Utbrottet av covid-19 har gjort att våra verksamheter behövt ställa om till digitala lösningar, samtidigt som utsattheten hos målgruppen ökar. Osäkra och snabbt föränderliga ekonomiska bidrag gör det svårt för många av oss att planera framåt.


Men ingen av oss är ju ensam! Hur jobbar vi tillsammans framåt? Hur når vi ut till våra stödsökande? Hur kan vi samarbeta om stöd, synlighet och utbildning? Malin Helldorff leder en workshop om samverkan och gemensam riktning i jourrörelsen.17.00-19.00

Styrelsearbete 101

Line och Jona från Förenade jourers styrelse håller i en grundläggande styrelseutbildning, perfekt för dig som nyss blivit invald i din jours styrelse, funderar på att kandidera i framtiden, eller bara vill veta mer om föreningsliv och styrelsearbete.19.00-20.00

Middag med möjlighet till gruppsamtal

Under middagsrasten finns möjlighet att själv välja ett mindre samtalsrum och spendera middagen tillsammans med andra som delar ditt intresse eller ansvarsområde.20.00-21.00

Mys, häng och quiz!

Vi öppnar upp för ett kravlöst häng. Du kan prata mer med någon som du träffat under dagen, ställa frågor till styrelsen för Förenade jourer eller till andra jourare. Vi ställer också till med ett litet quiz för den som är sugen!

Program 17 april

Program 18 april

10.00-14.00

Årsmöte för Förenade tjej-, trans- och ungdomsjourer

Som en efterfest till Stormötet bjuder vi in alla tjej-, trans- och ungdomsjourer att delta i Förenade tjej-, trans- och ungdomsjourers årsmöte den 18 april.


Varje medlemsjour kan skicka en röstberättigad representant - OBS att anmälan av jourens representant sker separat, se kallelse till årsmötet!


Alla andra intresserade jouraktiva har närvaro- och yttranderätt på mötet. Anmälan sker samtidigt som anmälan till stormötet, i formuläret här nedan.15.00-16.30

Styrelsen som arbetsgivare, med Johan Groth

En grundläggande föreläsning om arbetsgivaransvaret i ideella föreningar, med fokus på just oss jourer - ofta mindre föreningar med unga medlemmar och styrelser. Perfekt för nytillträdda styrelseledamöter!


Johan Groth är något av ett föreningsorakel med massor av engagemang i bagaget, och har bland annat arbetat som kanslichef på Sverok.

 Mat och fika

Eftersom mötet sker digitalt blir det inget sånt där härligt mys i en hotellrestaurang som vi hade hoppats kunna få till. Men vi vill ändå ge er möjligheten att äta något gott till lunch och/eller fika för att peppa lite extra och orka med flera pass under dagen. Vi kommer därför att skicka ut presentkort på Ica till den som så önskar.


OBS! För att få ett presentkort måste du:

1. Anmäla dig senast söndag den 11 april, så att vi hinner posta ditt kort till dig.

2. Uppge en postadress i anmälan. Adressen kommer bara att användas för att skicka ditt presentkort och raderas så fort vi lagt ditt kort på brevlådan.

Anmälan

Du kan anmäla dig till ett, flera eller alla pass, precis som du själv vill! Möteslänken kommer att vara den samma under hela dagen, så du har tillgång till alla pass, men vi vill gärna veta ungefär hur många som kommer att delta i varje pass.


Anmälan till Stormötet är stängd.